Tweede bijeenkomst: the green village

10 juni 2022

Op een regenachtige dag, hadden we met zeer uiteenlopende professies de eerste workshop met Sprout. Als de metrostations waar mensen dagelijks hun dag beginnen en eindigen plekken van betekenis kunnen worden voor de stad (klimatologisch) en voor de mens (sociaal-maatschappelijk_ dan kan de verdichtingsopgave van de stad Rotterdam zich werkelijk inclusief ontwikkelen en samengaan met welzijn, vergroenings- en verduurzamingsambities.

We begonnen met een uitleg over de oorsprong van Sprout, iets over Bruno Latour en het parlement der Dingen. Vervolgens zoomden we in op projecten die al door ons gerealiseerd zijn waarbij klimaatadaptatie en samenwerken met omwonenden goed samen gaan. Juist in het verbinden van theorie met de praktijk zien we dat het project aanhaakt bij beleidsmakers en doeners beiden.

Buiten kregen we vervolgens uitleg van verschillende ondernemers. En daarna brainstormen met de Golden Circle Methode die VPdelta uitlegde en aan de slag!

Met dank aan Emilie Buist, Robert van Roijen en Marjan Kreijns – zie The Green Village

Aanwezige organisaties: RET, gemeente Rotterdam, Rotterdams Weerwoord, GGD Gezond 010, Woonstad, Stadstaal, The Snifferoo, VPDelta met ondernemers

Deel deze update

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Copyright 2022 Sprout

made with love by Pixxels