Toekenning subsidie

27 december 2021

24 december 2021:

De toekenning van de subsidie van het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie is binnen! In het rapport van de commissie van Stimuleringsfonds lezen we: ‘De adviseurs menen dat het voorstel een relevant onderwerp aansnijdt.’ Dit betekent dat Sprout niet alleen aan de slag kan met het klimaatadaptieve ontwerp, maar ook verder kan werken aan de filosofische kant van het verhaal. Op experimentele wijze mogen we 3 casussen onderzoeken: Metrostation Slinge, Metrostation Coolhaven en Metrostation Oosterflank.

Metrostations: op weg naar een klimaatadaptieve, groene en sociaal aantrekkelijke plek!

Sprout valt met dit onderwerp onder de voucherregeling om steden vitaler te maken. We gaven de volgende pitch:

De metro ontsluit de hele stad en is bij uitstek een plek voor ontmoeting voor een grote diverse groep stadsbewoners. Hoe kunnen we samen de omgeving van de metro ontwerpen als een open en vriendelijker omgeving waar ruimte is voor ontspanning en vergroening? Welke huidige problemen, zoals beleving, akoestiek en agressie kunnen wellicht worden opgelost door een groene transformatie? Hoe gaan we van nog meer hufterproof en efficiëntie naar ruimte voor kwetsbaarheid en zorgzaamheid voor mens en omgeving?

Deel deze update

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Copyright 2022 Sprout

made with love by Pixxels