Start Project Sprout

21 maart 2021

Katrijn legt contact met Tanja, omdat zij als architect oa expertise heeft in het verbinden van natuur met de samenleving. Samen schrijven zij het eerste projectplan onder de naam Sprout , waarbij uitgesproken wordt om de toekomstdroom voor een klimaat-adaptieve, sociale, frisse omgeving van de metro te bereiken met hulp van bedrijven rondom metrostations. Contacten worden gelegd met de RET, met Lesly Broekaart en Maddy Bolhuis en met the Green Village, Robert van Roijen, Marjan Kreijns en Emilie Buist. Sprout vraagt beide partijen een intentieverklaring te tekenen om een subsidie aanvraag te doen bij het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie. Ondertussen heeft het Rotterdams Weerwoord Sprout de opdracht gegeven om verder te gaan in het onderzoeken naar de klimaatadaptieve mogelijkheden binnen en buiten de metrostations. Naast het sociale aspect van het transportnetwerk, zal dit het eerste focus punt worden waarop we de gesprekken met de RET voortzetten.

Medio augustus ontvangt Sprout intentieverklaringen van VPDelta en de RET en wordt er besloten om drie metrostations in Rotterdam verder te onderzoeken. De metrostations worden genoemd door de RET als ‘voor verbetering vatbaar’ en sluiten aan bij de visie van Sprout om onderzoek te doen naar centrum, zuid en oost en onder en boven maaiveld. Het gaat om metrostation Coolhaven (onder maaiveld -centrum functie), metrostation Slinge (boven maaiveld – zuid) en metrostation Oosterflank (gelijk maaiveld en oost).

meer info volgt

Deel deze update

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Copyright 2022 Sprout

made with love by Pixxels