Het begin

21 november 2020

De Franse filosoof en antropoloog Bruno Latour ontvangt de Spinozalens. Katrijn volgt Latour al jaren (BA afstudeerscriptie EUR 2016) en zijn denken vormde het beginpunt van haar colleges aan de Academie van Bouwkunst. Het toekennen van de prijs sterkt haar in de overtuiging dat het denken van Latour een geluid is dat gehoord moet worden. Het denken over eigen morele verantwoordelijkheid binnen het ontwerpproces van een architect, vormt het startpunt voor het schrijven over de ideale stad en specifiek de omgeving van de metronetwerken. Juist het metronetwerk, het duurzame transport netwerk van de stad waarbij vele verschillende mensen elkaar ontmoeten en de aarde ondergronds, op maaiveld en bovengronds beleefd wordt, laat zien hoe techniek/samenleving/omgeving/natuur samen komen in onze (ontworpen) wereld.

Deel deze update

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Copyright 2022 Sprout

made with love by Pixxels